Поставлені союзниками ЗРК Patriot стали для Росії кісткою в горлі. Окупанти не полишають надій знищити американські комплекси. Останнім часом ракетні атаки почастішали. У зв’язку з цим у багатьох виникло резонне запитання про те, чи вистачить у ЗСУ протиракет для ЗРК Patriot.

Подробиці

На нього в інтерв’ю кореспонденту “Української правди” відповів Юрій Ігнат. Він нагадав, що до складу антипутінської коаліції “Рамштайн” входить понад 50 держав. Вони запевнили офіційний Київ у тому, що підтримка Україні надаватиметься стільки, скільки буде потрібно.

Представник ЗС ЗСУ наголосив, що ракети для українських комплексів Patriot збиратимуть усім світом. Як приклад Ігнат навів ракетні системи HIMARS. Боєприпаси до них Пентагон постачає на регулярній основі.

Ігнат додав, що ЗРК Patriot є унікальним. В одну пускову установку можна зарядити ракети різного типу (дешевші, дорожчі, проти “балістики”). Західні партнери постачають боєприпаси не тільки для Patriot, а й для “Буків”, С-300 та інших радянських систем. В іншому разі вони давно б уже закінчилися.