Ініціатива на цьому напрямку – в українських захисників. У межах оборонної операції ЗСУ “нав’язують окупаційній армії невигідні умови бою”.

На Запорізькому напрямку ЗСУ ведуть розвідку боєм, шукаючи слабкі місця в обороні російських військ. Водночас окупанти тримаються в обороні, обстрілюючи захисників України та населені пункти.

Про це речник пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень розповів у ефірі “Радіо Свобода”.

Так, Шершень повідомив, що російські окупанти на Запорізькому напрямку ведуть активну оборону, щоб не допустити просування українських підрозділів. Фіксуються певні перегрупування ворога та підсилення, щоб проводити контрнаступальні дії.

“Бо у ворога є втрачені позиції. Мова йде про район населеного пункту Велика Новосілка. Тут загалом усе потрапляє під поняття “бої місцевого значення”, бо ми в цілому маємо оборонну операцію на Таврійському напрямку. Сили оборони вже тривалий час шукають тут слабкі місця, роблять контрвипади, розвідку“, – описав ситуацію представник Сил оборони Таврійського напрямку.

Російські війська це бачать, очікують на штурмові дії з боку ЗСУ, тому продовжують зміцнювати позиції, які наразі перебувають під їхнім контролем.

“Ворог підтримує свої частини у бойовій готовності №1. Подекуди продовжує фортифікаційні обладнання своїх рубежів, встановлює мінно-вибухові загородження”, – уточнив Шершень.

Він зазначив, що ворог на Запорізькому напрямку “тримається в обороні, обстрілює наші позиції, прифронтові міста і села”. Українські війська водночас діють у межах “оборонної операції та нав’язують окупаційній армії невигідні умови бою”.

Речник Сил оборони додав, що все це локальні дії на місцевості, тому виникає певна рухливість і динаміка.