Контрнаступальні дії України з метою звільнення своєї території є тривалим процесом, і тому важливо підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила міністерка оборони Латвії Інара Мурнієце журналістам у Брюсселі перед початком засідання Контактної групи з питань оборони України.

“Звичайно, усі чекають на успішні українські контрнаступальні дії. Але ми маємо визнати, що це буде довготривалий процес. І ми маємо підтримувати Україну не лише під час цього контрнаступу, але й стільки, скільки буде потрібно”, – сказала вона.

Міністерка оборони Латвії також заявила на важливості підтримки України у її приєднання до НАТО, адже “місце України – у євроатлантичній спільноті”. “Латвія підтримує приєднання України до НАТО”, – наголосила вона.

Мурнієце також вказала на нарощування Латвією власних оборонних спроможностей. За її словами, оборонний бюджет країни до 3% від ВВП планується у 2027 році, хоча, враховуючи нинішні та заплановані оборонні закупівлі, це може статися й раніше.