Під час візиту до України Джастін Трюдо оголосив про новий пакет військової підтримки для України.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час неоголошеної поїздки до Києва повідомив про нову військову допомогу Україні на суму в розмірі 500 млн доларів, інформує Reuters.

Джастін Трюдо відвідав меморіал жертв Голодомору та Могилу невідомого солдата в Києві, віддав шану українським воїнам, які загинули у боротьбі з проросійськими силами з 2014 року, зустрівся з президентом Володимиром Зеленським і виступив у Верховній Раді України.

«Ми захищатимемо й підтримуватимемо вас, скільки буде потрібно», – сказав Прем’єр-міністр Канади. Він оголосив про надання 500 млн канадських доларів нового фінансування для військової допомоги. Прем’єр-міністр також повідомив про продовження угоди щодо підготовки українських військових та участь Канади в багатонаціональних навчаннях із керування літаками й танками «Леопард», інформує Офіс Президента України. Крім того, Канада передасть набої й ракети для захисту українського неба.

Прем’єр-міністр Канади виступив у Верховній Раді України. Українські депутати довго аплодували Джастіну Трюдо після його виступу. У своїй промові Трюдо сказав, що Канада продовжить допомагати і нести свою допомогу. “З початку минулого року Канада прийняла чверть мільйона українців. Це люди, які не хотіли їхати з України, вони всі люблять свою країну і, звичайно, вони сподіваються повернутися якнайшвидше. Але поки вони у нас – ми, канадійці,  їм допомагаємо. Ми даємо робочі місця, допомогу, мовні курси  – все те, що допоможе гідно пройти це тяжке випробування”, – зазначив Джастін Трюдо під час виступу у Верховній Раді України