Про підозру повідомили начальнику кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки факультету цивільного захисту Національного університету цивільного захисту України 

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передає Хронікерс.

За даними слідства, у приміщенні гуртожитку, де живуть і навчаються курсанти, 31 травня вибухнув артснаряд калібром 152 мм. Внаслідок цього загинули двоє курсантів-рятувальників, ще один отримав поранення. 

Приніс до навчального корпусу цей снаряд начальник кафедри. Згодом підозрюваний дав студентам вказівку розібрати бойовий припас до 6 червня. Студенти відповіли, що вони тільки вчаться на третьому курсі, та не знають, як правильно це робити. Проте начальник кафедри сказав їм зробити це в обов’язкому порядку, інакше їх не відпустять у звільнення.

Начальник кафедри отримав підозру за ч. 2 ст. 119 КК України (вбивство двох осіб, вчинене через необережність).

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Вибух стався 31 травня у навчальному корпусі Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування. Двоє курсантів-третьокурсників загинули внаслідок вибуху у гуртожитку, коли намагалися прибрати вибухову речовину зі снаряда, щоб зробити муляж. Від роботи були відсторонені четверо посадових осіб.