Початкова ціна лоту – 17,3 млн грн

21 червня в системі «Prozorro.Продажі» запланований аукціон із продажу активів АТ «Банк Січ», який ліквідує Фонд гарантування вкладів. До складу лоту увійшло право вимоги за кредитним договором, що укладений з юридичною особою. Активи на продаж виставляються вперше.

У забезпечення за кредитним договором передано обладнання, а саме асфальтовий завод АMOMATIC 240 SM, 2020 р. в. модульної конструкції, що розташоване в Бориспільському районі Київської області.

Торги плануються за англійською моделлю аукціону.

Участь в аукціоні можуть взяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім позичальників та поручителів за кредитами російської федерації або осіб, пов’язаних із державою-агресором.

У фонді наголошують, що на продаж виставлено право вимоги за кредитом, а не незаставне майно. Тому переможець аукціону отримає право вимагати від боржника повернення коштів, зокрема шляхом звернення стягнення на заставне майно, у тому числі в судовому порядку. Кошти, отримані від продажу активів банків, що ліквідуються, фонд спрямовує на розрахунки з кредиторами.